baner

     Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

flag yellow high EUROPSKA UNIJA
"Zajedno do fondova EU"

Europski strukturni i investicijski fondovi 1 Ucinkoviti ljudski potencijali BOJA   hzz   cssng

U Rešetarima upriličena završna konferencija projekta “Kreirajmo kvalitetniji život zajedno”: 30 žena imalo osiguran posao i stekle nova znanja

IMG 2604U četvrtak, 22. listopada 2020. godine u Općini Rešetari održana je konferencija za medije i najava završetka projekta "Kreirajmo kvalitetniji život zajedno", te dodjela diploma ženama koje su se obrazovale i stekle nova znanje kroz navedeni projekt.

– Projekt se financira kroz Program "Zapošljavanje žena – Zaželi" u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 4.957.056,36 kuna. Korisnik je Općina Rešetari, a razdoblje provedbe projekta je bilo od 30.5.2018 – 30.11.2020. godine – istaknula je, u ime tvrtke „Sintagma" voditeljica projekta Senka Ramić.

– Projekt "Kreirajmo kvalitetniji život zajedno" uključivao je ciljnu skupinu dugotrajno nezaposlenih žena s najvišim srednjoškolskim obrazovanjem i krajnje korisnike, starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju. Kroz projekt je bilo zaposleno 30 žena koje su kroz 24 mjeseca brinule za više od 150 starijih i nemoćnih osoba na području Općine Rešetari.

Projekt se provodio s ciljem uključivanja žena u nepovoljnom položaju s nižom razinom obrazovanja na tržište rada kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici, a sve u cilju kako bi se osnažio i unaprijedio njihov radni potencijal i smanjio rizik od siromaštva, te ujedno potaknula socijalna uključenost i povećala razina kvalitete života krajnjih korisnika. U okviru projekta zaposlene žene su se i dodatno obrazovale za zanimanja kao što su njegovateljica, kuharica, voditeljica OPG-a, računalni operater, cvjećar.

Osposobljavanjem, obrazovanjem i iskustvom koje su ciljne skupine stekle prilikom sudjelovanja u predmetnom projektu, kao i unaprjeđenjem kapaciteta prijavitelja, postigla se institucionalna održivost projekta jer su te iste osobe stekle uvjete za nova buduća zaposlenja, te su unaprijeđene u radu za osmišljanje i provođenja novih sličnih/istih projekata.

U projektu „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno“ 30 žena zaposleno na dvije godine

uvodn konf zazeliREŠETARI - 15.09.2018. - Bilo je jučer puno zadovoljstva u općinskoj dvorani u Rešertarima. Uz načelnika Zlatka Agu, predsjednicu Općinskog vijeća Milku Perković i Senku Vranić iz tvrtke Sintagma, te Tihomira Batala, ravnatelja OŠ"Ante Starčević" najzadovoljnije je bilo 30 žena s područja Općine Rešetari koje će u naredne dvije godine raditi na projektu „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno". U tom periodu sigurno će biti zadovoljno više od 150 starijih i nemoćnih osoba o kojima će one skrbiti. Potpisivanju ugovora sa ženama nazočni su bili članovi Općinskog vijeća i Vitomir Žakić, načelnik Općine Cernik s kojom Općina Rešetari surađuje na više projekata.

Projekt su predstavili načelnik Zlatko Aga i Senka Vranić naglašavajući da projekt uključuje ciljanu skupinu žena s najvišom srednjoškolskim obrazovanjem i krajnje korisnike starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju. Nositelj projekta, koji je izradila tvrtka Sintagma, je Općina Rešetari. Njegova ukupna vrijednost iznosi 4.957.056,36 kuna, a novac je osiguran iz Europskog socijalnog fonda.

-Jako sam zadovoljan što danas možemo započeti projekt „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno" sufinanciran od Europske unije i što će u iduće dvije godine na području Općine Rešetari biti zaposleno 30 žena s kojima danas potpisujemo ugovore, kao i ugovor sa Sintagmom -kazao je načelnik Zlatko Aga.

-Zadovoljstvo mi je što vas mogu sve pozdraviti u ime svih vijećnika i vijećnica Općine Rešetari. Danas je jedan od onih ljepših dana za našu općinu. Čestitam timu koji je na čelu s načelnikom Zlatkom Agom radio na ovom projektu. Bio je to obiman i opsežan posao u koji je trebalo uložiti jako puno truda i vremena – kazala je predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković, ženama zaželjela u naredne dvije godine uspješan rad, a zadovoljstvo korisnicima njihovih usluga.

PODJELJENE KUĆANSKE I HIGIJENSKE POTREPŠTINE BROJNIM KORISNICIMA EU PROJEKTA „ZAŽELI“

1 5

Postupak javne nabave kućanskih i higijenskih potrepština za krajnje korisnike projekta uspješno je priveden kraju. Nabavu je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu EU projekta „Zaželi" – Kreirajmo kvalitetniji život zajedno.

Kao najpovoljniji ponuditelj i isporučitelj navedene robe odabrana je tvrtka INSAKO d.o.o. iz Zagreba s kojom je sklopljen Ugovor na razdolje od 20 mjeseci, odnosno do završetka projekta u vrijednosti 370.414,88 HRK.
U samim počecima planirano je 150 krajnjih korisnika, međutim, zbog velike zainteresiranosti naših starijih sugrađana, ta je brojka premašila 200 korisnika.

Uz nesebičnu pomoć i brigu naših vrijednih djelatnica navedene će pakete korisnici dobivati svaki mjesec tijekom razdoblja provedbe projekta, a sve kako bi se ostvarila dodatna podrška i potpora ovome Europsko socijanom programu.

Podjele paketa je počela 23. ožujka 2019. godine i trajat će do 29. ožujka 2019. godine.

Zahvaljujući našim vrijednim zaposlenicama u programu „Zaželi" usamljenost starijih osoba u našoj općini zamijenila je topla riječ i osmijeh, a dobili su i veliku pomoć u obavljanju kućanskih poslova.

Naši korisnici izrazili su veliku zahvalnost prilikom preuzimanja paketa, a bilo je i suza radosnica zbog pomoći koju dobivaju.

Odluka o odabiru kandidatkinja

zazeli1Na temelju Odluke Ministarstva rada i mirovinskog sustava o financiranju projekta „Zaželi - Program zapošljavanja žena", KLASA: 910-04/17-07/10, URBROJ: 524-06-02-01/1-18-196 od 21. svibnja 2018. godine, Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. - 2020. UP.02.1.1.05.0114 - Program „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno", KLASA: 910-04/18-07/116, URBROJ: 524-06-02-01/1-18-1 od 30. svibnja 2018. godine, Javnog poziva za prijem u radni odnos na određeno vrijeme u projektu Zaželi – „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno", objavljenog dana 13. srpnja 2018. godine, te članka 48. Statuta Općine Rešetari (Službeni glasnik broj 1/18), načelnik Općine Rešetari, donosi Odluku o odabiru kandidatkinja u Programu „"Kreirajmo kvalitetniji život zajedno – program zapošljavanja žena u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju na području Općine Rešetari

pdfOPŠIRNIJE / ODLUKA

pdfHZZ - Potvrda pripadnosti ciljanoj skupini odabranih kandidatkinja

 

Novosti

 

Publish modules to the "offcanvs" position.

Pročitajte više o našim obavijestima o zaštiti i privatnosti osobnih podataka. Web stranica www.zazeli-resetari.com.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više...